Wielengids

BBS Wheels

Home  >>  Merken  >>  BBS Wheels

Lichtmetalen velgen van BBS

BBS staat voor de hoogste kwaliteitsnormen, opgebouwde expertise in wielontwerp en meer dan 35 jaar race-ervaring. Het wielenprogramma van BBS kent drie lijnen:

  • Design Line
  • Performance line
  • Forged line


Waarom BBS velgen kopen?

  • BBS velgen staan voor Duitse topkwaliteit.
  • Technologie uit de autosport – in een adembenemend design, met unieke kwaliteiten. Extreem robuust, verrassend licht.
  • Voor maximaal rijplezier op het hoogste niveau van comfort en veiligheid.

Vind de juiste velgen voor jouw auto in onze velgen configurator.BBS Wheels – De geschiedenis

In 1970 opgericht door Heinrich Baumgartner en Klaus Brand. De afkorting BBS staat voor Baumgartner Brand Schiltach, waar het hoofdkantoor is gevestigd. Aanvankelijk maakte BBS bodykits en spoilers, maar al snel verscheen de driedelige velg voor de autosport. Dit kruisspaakdesign is tot op de dag van vandaag bekend. De productie van de velgen vindt uitsluitend in Duitsland plaats, volgens de hoogste kwaliteitsstandaard.GOUDEN JUBILEUM: 50 JAAR BBS

BBS, opgericht in 1970, viert in 2020 haar 50-jarig jubileum. Om dit te vieren komt BBS met vier jubileummodellen in de kleur Satin Bronze! Tijdens de SEMA Show in Las Vegas in 2019 werd al het jubileumlogo onthuld.

Ter ere van het 50-jarig jubileum komt BBS dit jaar met een limited edition kleur. Vanaf april zullen de speciale modellen beschikbaar komen.

Deze modellen, de FI-R, CI-R, CH-R II en XR worden naast de huidige beschikbare kleuren, enkel dit jaar, ook gemaakt in de speciale kleur Satin Bronze.

Vanaf medio april 2020 zijn de BBS jubileummodellen leverbaar.

Koop onze BBS velgen bij een van onze BBS partners